Selecteer een pagina

Vrienden van Jacob Kritzraedt

Steun onze stichting en het cultureel erfgoed van Sittard 

 

Neem contact op

Word vriend van de stichting

De Stichting Jacob Kritzraedt heeft als zodanig geen leden. Enerzijds om de financiële mogelijkheden te vergroten maar vooral om binding tot stand te brengen met mensen die het doel van de stichting onderschrijven, bestaat sinds het jubileumjaar 2017 de mogelijkheid lid te worden van de Vrienden van Jacob Kritzraedt. Deze Vrienden worden middels een periodieke “Nieuwsbrief” op de hoogte gehouden en tijdens de jaarlijkse “Vriendenactiviteit” bijgepraat.

De Stichting Jacob Kritzraedt wil ontwikkelingen zo goed en zo kwaad mogelijk meekrijgen door vooral regelmatig rond te kijken en de publicaties van de overheid te volgen.

De Vrienden van Jacob Kritzraedt kunnen behulpzaam zijn bij het traceren en volgen van zowel positieve als negatieve ontwikkelingen door deze te melden aan het secretariaat.

 

Het laatste nieuws

Nieuwsbrief 14 (2023)

Nieuwsbrief 14 (2023)

In deze eerste nieuwsbrief van 2023 even geen ontwikkelingen met betrekking tot het beroep bij de Raad van State tegen de vaststelling van het bestemmingsplan “Klooster Sint Agnetenberg” vanwege de herbestemming van de kloosterkapel tot woning.

Lees meer
Nieuwsbrief 13 (2022)

Nieuwsbrief 13 (2022)

Voor de in voorbereiding zijnde (maar recent tot medio 2023 doorgeschoven) Omgevingswet is onze gemeente doende de Omgevingsvisie 2016 te actualiseren, enerzijds op basis van de in 2021 vastgestelde Toekomstvisie 2030, anderzijds door een aantal meedenksessies “met bedrijven, met maatschappelijke instellingen en met inwoners”.

Lees meer
Nieuwsbrief 12 (2022)

Nieuwsbrief 12 (2022)

Met het weghalen van de letters V&D startte op 1 november 2021 de sloop van het voormalige V&D-pand aan de Markt in Sittard. Het oude warenhuis maakt plaats voor het nieuwe Huis aan de Markt, een representatieve ontmoetingsplek van de gemeente Sittard- Geleen waar bestuur, ondernemers, inwoners en partners elkaar kunnen ontmoeten.

Lees meer

Iets te melden?

Wanneer u op het gebied van het behoud van plaatselijk of regionaal erfgoed in Sittard en omgeving iets positiefs of negatiefs tegenkomt en u wil ons dat laten weten, aarzel dan niet om contact op te nemen.